Istvános diáknap 1994 – I. rész – A diákigazgató

Istvános diáknap 1994 – I. rész

A diákigazgató

1976-ban a fiatal tanárok és a diákvezetői kezdeményezésére első ízben szerveztük meg az úgynevezett diáknapot. Akkor nem gondoltunk arra, hogy hagyományt teremtünk. Mind a mai napig a tavaszi tanítási napok egyike a diákoké. Programját a tanárokkal közösen a diákok tervezték. Minden tanuló érdeklődésének megfelelően választott a felkínált programokból és azon részt vett.

Az első két tanítási órában a pénzügyi-számviteli szakmához kapcsolódó előadásra került sor. A második két órában a tudomány a művészetek, az irodalom került terítékre. A harmadik két óra a játéké, a sporté, a szórakozásé volt.

1994-es diáknap a megválasztott diákigazgató bemutatásával kezdődött. Az iskola vezetését Óbert Jánosné igazgató-helyettes adta át a diákigazgatónak.
E helyen emlékezzünk meg Óbert Marica néniről, akitől 2017-ben vettünk örök búcsút. Az egyetem elvégzése után 1970-ben került első és egyben utolsó munkahelyére, iskolánkba. Négy évtizeden át szolgálta oktató, nevelő munkánkat, 1994-től pedig igazgató-helyettesként.
Emlékét őrzik tanítványai és személyét megörökítette e videofelvétel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.