Kocsis Sándor emléktábla avatás – Kocsis90

Kocsis Sándor emléktábla avatás

Kevesen tudják, de Kocsis Sándor, az Aranycsapat legendás labdarúgója is egykor a szeretett iskolánk tanulója volt.

A 2019-ben életre hívott Kocsis90 elnevezésű programsorozat, mely “Kocka” 90. születésnapját volt hívatott megünnepelni, még tavaly Barcelonából indult és befejező helyszínként a Szent István Közgazdasági Technikumra esett a választás.

A Patonyi csarnok előtt elhelyezett emléktábla felavatási ünnepsége a Díszteremben került megrendezésre, ahol Harmath Zsolt igazgató úr tartotta a nyitó beszédet, majd Tarlós István miniszterelnöki főtanácsadó köszöntését hallhattuk. Ezt követően többen emlékeztek meg Kocsis Sándor nagyszerű életéről úgy mint, Gellei Imre (MLSZ), Szöllősi György (MSUSZ elnöke), és Kocsis Tibor rendező, akinek a Kocsisról emlékező nagy dokumentumfilmjéből nézhettünk meg részleteket.

Továbbá sajnos nem tudott itt lenni velünk élőben ifj. Kocsis Sándor, aki videóüzenetében intézett szívhez szóló szavakat a hallgatósághoz.

Az ünnepség keretein belül, egy új díjat is felavattunk, melyet a Tanoda Jobbító Alapítvány jóvoltából, a legjobb sportoló – legjobb tanuló veheti át innentől minden évben.

A díjat először Szarka Norbert 10.a osztályos tanuló vehette át Molnár Judittól, a kuratóriumi elnökétől.

Az ünnepség zárásaként Dr. Kovács Barnabás(volt barcelonai főkonzul), a KOCSIS90 sorozat megálmodója és megvalósítója, megnyitotta a Díszteremben Kocsis életét bemutató kiállítást, ami a közeljövőben még továbbra is megtekinthető lesz bárki számára.

Ezt követően került sor a Patonyi Csarnok előterében elhelyezett emléktábla koszorúzására.

A Nemzeti Sport így számolt be az eseményről: (a linkre kattintva elérhető az eredeti cikk)

http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/aranycsapat-felavattak-kocsis-sandor-emlektablajat-2785101?frommobile=1&fbclid=IwAR2DvI-Jb8xpFj9huQ52EyXufqn-SHCh2vc7RCXPjhFjJ3AgoZzcL0zd0qc

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.