Lépcsőfokok VII. kötet ajánló

Kedves Barátaim!

Örömmel ajánlom figyelmetekbe az újabb tizenöt istvános diák színes, érdekes, tartalmas életének történetét, akik 1957 és 2000 között különböző időpontokban ballagtak el alma materünkből.

Különleges tehetségek mellett megismerhetitek az eredeti szakmánkhoz hűséges életutakat is. Fehér Tamás a nagyvilág súlyemelő sportjának kiemelkedő egyénisége, Langler Krisztián a jógával jegyezte el magát. Takács Mónika az irodalom szerelmese, Funk Iván, iskolánk első
diákigazgatója (1993) színházi rendezővé vált.

Dr. Vejkey Imre létrehozta a Magyar Parlament Imacsoportját, amelyben kormánypárti és ellenzéki képviselők testvéri közösséget alkotnak. Heizinger Mónika a szociális és gyermekvédelemben találta meg hivatását. Lorch Ferenc, az egykori barcsi kollégista szülőföldjének közismert nagyvállalkozója. Tímár László nemcsak magas színvonalon gyakorolta a filmrendezés tervezését és szervezését, hanem egyetemen is oktatta ezeket.

Dr. Martényi Csaba a Felvidékről kitelepített család sarja iskolánk kiváló kosárlabdázója és a közgazdasági szakterület negyvenkét esztendőn át hűséges munkálkodója volt. Karis Ilona az eredeti képesítésével elindulva lépésről lépésre jutott fel a Pécsi Tudomány Egyetem gazdasági főigazgatói székébe. Dr. Farkas Mária jogász lett, és az a hitvallása, hogy ezt a szakmát is csak tisztességesen lehet csinálni. Dr. Baross Jenő harminchat esztendőt töltött a Magyar Nemzeti Bankban, a változásokkal teli időkben. Pályáját történelmi mértékkel mérhetjük.

Maczenkó Ferenc pedagógiai hajlamát autós iskolájában gyakorolja. Móni István az autós versenysportban és a marketing rejtelmeiben egyaránt járatos  szakember, Molnár Andor iskolánk színes egyénisége volt és ezen az úton ment tovább élete során is. A Lépcsőfokok VII. kötete rendkívüli időben született 2020-ban, amikor a korona vírus járvány miatt a hagyományos május végi Istvános találkozót sem tudtuk megtartani. Ezeken a
találkozókon szoktuk bemutatni a Lépcsőfokok új kötetét. Talán ez év őszén a VII. kötettel is?

Ha valaki előbb szeretné elolvasni a 06303977906-os telefonszámon keresztül elérhető az átadása. A baráti kör ezúttal is megköszöni Béki Gabi fáradhatatlan szerkesztő munkáját és számos interjú készítését, valamint a beszélgetőtársak: Frank Iván, Gyenes Károly, Lukácsi Bélé, Lascsik Atilla, Simon Kristóf és Dr. Székács Anna munkáját, Erlei Károlynak pedig a könyv, nyomdai előkészítését.

Budapest, 2020. október hó
A Volt Istvánosok Baráti Köre nevében:
Szabó Balázsné

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.